Optical İllusion

Avril Lavigna And Lil Mama

Hadise

3 Mayıs 2008 Cumartesi

Çikolatanın İcadı Ve Çikolata Yapımı



Çikolata yıllar önce içecek olarak kullanılırdı. Aztekler kakao taneciklerini kaynatarak ve ezerek biberli ve baharatlı bir içecek haline getirmişlerdi. İspanyol mucitleri bu biberli çikolataları pek beğenmediler. Çikolataya biber ve baharat yerine aynı oranda şeker eklediler. Bu yeni içeceğin yapılışını 100 yıl kendilerine sakladılar.


Sonunda on yedinci yüzyılın ortalarına doğru bir Fransız, ince kakao taneciklerinin nasıl bir şekilde çikolata parçacıkları haline getirilebileceğini buldu. Kakao tanecikleri dış kabukları çıkarıldıktan sonra ve kavrulduktan sonra çekirdeğinin içi kalır. Bu çekirdek iç tarafı küçük, sivri uçlu parçalar halinde kırılır ve bu parçacıklar taş değirmenlerde öğütülür. İçlerindeki yağ, kütleleri “çikolata likörü” adı verilen kalın bir maddeye dönüştürülmektedir. İşte, sertleşen bu madde pastacılıkta kullanılan, bitter çikolatadır.


Keçiboynuzu adı verilen ağacın sakız yapan, kahverengi sert bir kabuğu bulunmaktadır.Bu ağacın sakızının çikolataya benzeyen bir tadı vardır.Kavrulup ve de öğütüldükten sonra çikolata niyetine kullanılabilir.

Hiç yorum yok: